1st ALFA WORKSHOP co-located with 12th CoU Meeting 3rd – 4th December 2018 in Brussels Belgium

You are all cordially invited to join the 1st ALFA Workshop. This workshop will be held on 4th December 2018 in Brussels co-located with the 12th Meeting of the Community Of Users (CoU) On Secure, Safe And Resilient Societies (https://www.eiseverywhere.com/ehome/cou-mailinglist/home/), preceding the Security Research Event (SRE) 2018.
The ALFA workshop is organised under the umbrella of the European Union H2020 project ALFA (Advanced Low Flying Aircrafts Detection and Tracking) and aims to show the results and achievements of two correlating projects, namely ALFA and SafeShore.

Protecting European borders against drug trafficking is crucial, which is currently aggravated by the increasing use of small aircrafts that allow for almost undetected border crossings, especially coastal borders. Therefore, a system is needed that can add to existing surveillance means and significantly increases the detection probability, particularly for small aircrafts. Moreover, a prediction of the landing or dropping zone of the aircraft is required.

This one-day workshop illustrates the results and achievements of the ALFA and SafeShore projects and highlights the following points:

  • Current state of the art in border security
  • New technologies to improve border security
  • A demonstration on how the ALFA and SafeShore system could be integrated within your organization.
  • A demonstration of the added value of ALFA and Safeshore projects
  • A great networking opportunity with the available experts will be provided

The project ALFA is coordinated by the Austrian company TECHNIKON, under the technical lead of The Netherlands Organisation for Applied Scientific Research (TNO).


REGISTRATION

To attend the 1st ALFA Workshop in Brussels your registration for the 12th CoU Meeting is mandatory. Please register here at the CoU website. Please register yourself (if necessary please add yourself to the waitlist or send a mail to the Coordinator of ALFAThis email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.).

There is no registration fee for workshop participants and all necessary material will be provided.

Your confirmation of attendance will be greatly appreciated.

If you require any additional information please feel free to contact the coordination team: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


AGENDA – SafeShore - ALFA Common dissemination event

4th December 2018
 Brussels (Belgium)
From | ToTopicSpeaker 
9:45 - 10:15 Welcome & Agenda
General organisational information
ALFA 30 min
10:15 – 11:00 Keynote speech
(Talk 30 min +Q&A 10 min)
Paolo Salieri
(PO Safeshore) TBC
45 min
11:00 - 12:30 End-users sessions(Presentation 15 min + Q&A 10 min)
Needs of the end-users with respect to the systems of:
  • Session 1: Border Control (GNR)
  • Session 2: Police (Belgian Local Police) – 20 min
  • Session 3: Security (Serviciul de Protectie si Paza)
George Gil
Geert Smet
TBC
90 min
12:30 - 14:00 Lunch   90 min
14:00 – 14:40 ALFA Technical Presentation: Overview Project + Demonstration
(Presentation 30min + Q&A 5 min 15 min)
Rob van Heijster
(TNO)
40 min
14:45 – 15:30 SafeShore Technical Presentation: Overview Project + Demonstration
(Presentation 30min + Q&A 15 min)
Geert De Cubber 45 min
15:30 - 16:00 Coffee Break   30 min
16:00 - 16:20 Marisa project Francesco
Cazzato /
Guiseppe Vella
20 min
16:20 – 17:10 Networking Session (40 min panel discussion + 20 min interaction with the attendants)
Topics suggested for discussion
  • Appreciation for the achievements by end-users
  • What is the synergy between the presented projects?
  • What are the next steps in the development of the mentioned projects?
  • How can we bring the presented projects to operational deployment?
  • What requirements do end-users need to purchase these systems?
Chair: TBC
End Users and
Technical Overview
Speakers
50 min
17:10 – 17:30 Wrap-up. Coffee and networking   20 min
17:30 – 18:00 Networking Aperitif   30 min
18:00 – 20:00 Social Event   120 min